Blog RSSWat zijn superfoods?

Wil jij gezonder en bewuster leven? Dan kunnen superfoods een goede toevoeging aan je dieet zijn. Maar wat zijn superfoods eigenlijk? Wat zijn de voordelen? En hoe voeg je superfoods toe aan je dieet?

Lees verderChiazaden: klein maar fijn!

Leestijd: 2 minuten Chiazaden worden steeds populairder en zijn vaak onderdeel van gezonde recepten. En niet zonder reden; chiazaden zijn namelijk harstikke gezond! De Mexicanen noemen het niets voor niets een echte power-snack. Chiazaden zitten vol met goede voedingsstoffen. Chiazaden als superfood Chiazaden bevatten een hoog vezelgehalte. Hierdoor krijg je een verzadigend gevoel voor een lange tijd. De chiazaadjes zwellen namelijk op in je maag waardoor je een vol gevoel krijgt. Het is ook erg aan te raden om veel water te drinken bij het eten van chiazaden zodat er veel vloeistoffen in je maag worden opgenomen. Dit resulteert in een verbeterde spijsvertering en een detox effect. Daarnaast hebben de voedingsvezels uit chiazaden nog meer voordelen zoals;  door de langzame...

Lees verderIs fruitsuiker beter dan ''gewone'' suiker?

Vaak staat op de verpakking van bijvoorbeeld fruitsappen ‘’alleen natuurlijke suikers’’. Zijn deze fruitsuikers gezonder dan rietsuiker? Welke verschillende suikers zijn er en wat doet suiker met je lichaam?

Lees verder