Chiazaden: klein maar fijn!


Leestijd: 2 minuten

Chiazaden worden steeds populairder en zijn vaak onderdeel van gezonde recepten. En niet zonder reden; chiazaden zijn namelijk harstikke gezond! De Mexicanen noemen het niets voor niets een echte power-snack. Chiazaden zitten vol met goede voedingsstoffen.


Chiazaden als superfood

Chiazaden bevatten een hoog vezelgehalte. Hierdoor krijg je een verzadigend gevoel voor een lange tijd. De chiazaadjes zwellen namelijk op in je maag waardoor je een vol gevoel krijgt. Het is ook erg aan te raden om veel water te drinken bij het eten van chiazaden zodat er veel vloeistoffen in je maag worden opgenomen. Dit resulteert in een verbeterde spijsvertering en een detox effect. Daarnaast hebben de voedingsvezels uit chiazaden nog meer voordelen zoals;  door de langzame afbreking van de koolhydraten en suikers, wordt het lichaam voorzien van een constante aanvoer aan energie over langere tijd. Vegetariërs en vooral veganisten, of mensen die geen vis eten, moeten hun omega-3 vetzuren uit andere producten halen. Chiazaden bevatten meer dan 20% van deze vetzuren, en zijn dus een ideale aanvulling voor een gebalanceerd dieet.

Chiazaden in de keuken

Chiazaadjes zijn niet alleen rijk aan voedingsstoffen, maar ze kunnen ook makkelijk worden toegepast voor recepten. Denk aan; als topping, door salade, door toetje of door de havermout. De recepten lopen erg uiteen, chiazaden zijn dus breed inzetbaar.

Mr.Juice

In het gratis meegeleverde recepten E-Book staan ook een aantal Green Juice recepten die chiazaden bevatten. Lekker en erg gezond dus! Heb jij een goed idee voor een recept? Mail ons gerust via info@mrjuice.nl ! tips zijn altijd welkom.

Bestel jouw Mr.Juice vandaag nog via www.mrjuice.nl en ontvang jouw gratis Mr.Juice recepten e-book.