Hoeveel groente en fruit eten Nederlanders?


Leestijd: 2 minuten


Hoeveel groente en fruit eten Nederlanders? Ongeveer 90% van onze klanten geven aan dat ze denken dat ze genoeg vitamines en mineralen binnen krijgen maar is dit ook echt zo?Fruit

Er wordt aangeraden om in ieder geval dagelijks 2 porties (200 gram) fruit te eten. Fruit eten is gezond en staat in de Schijf van Vijf. Fruit bevat veel voedingsstoffen zoals vitamines en mineralen en bevat weinig calorieën. Fruit verlaagd de kans op hart- en vaatziekten, diabetes type 2, darmkanker en longkanker. (Voedingscentrum, 2021)

Onder de Nederlanders zijn vooral de appel, banaan, peer, mandarijn, sinaasappel, druiven, aardbeien, kiwi, ananas en meloen het populairstHoeveel fruit eten Nederlanders?

Gemiddeld eten Nederlanders 112 gram per dag aan fruit. Dit is dus te weinig. Slechts 13% van de Nederlanders eet dagelijks 200 gram fruit of meer. (RIVM, 2021)

Leuk feitje: Hoogopgeleiden eten meer fruit (en groente) dan mensen met een lagere opleiding.Groente

Net als fruit valt ook groente onder de Schijf van Vijf. Groente bevat veel voedingstoffen en weinig calorieën. Groente heeft veel voordelen en hangt samen met een lager risico op chronische ziekten. (Voedingscentrum, 2021)

De top 10 meest gegeten groentes binnen Nederland zijn:

  1. Ui
  2. Tomaat
  3. Bloemkool
  4. Sperziebonen
  5. Worteltjes
  6. Broccoli
  7. Komkommer
  8. ijsbergsla
  9. Witlof
  10. Groene sla

Vanuit de gezondheidsraad wordt aangeraden om minimaal 200 gram groente te eten per dag. Vanuit het voedingscentrum ligt dit advies op 250 gram groente per dag.Hoeveel groente eten Nederlanders?

Gemiddeld eten Nederlanders 143 gram groente per dag. Dit is net als fruit te weinig. Slechts 16% van de Nederlanders eet de 200 gram groente die wordt aangeraden door de gezondheidsraad. (RIVM, 2021)

Wist je dat: ouderen meer groente en fruit eten dan jongvolwassenen?Mr.Juice – Green Juice

Lust je geen groente en/of fruit of vind je het te veel werk? Dan is Mr.Juice – Green Juice wellicht een goede aanvulling op jouw dagelijkse voeding. Het bevat meer dan 20 verschillende groente en fruit en nog vele andere gezonde ingrediënten zoals groene thee en tarwegras. Green Juice is een bron van vitamines en mineralen.Bronnen

RIVM. (2021). Opgehaald van RIVM: https://www.wateetnederland.nl/resultaten/voedingsmiddelen/richtlijnen/groente-en-fruit

Voedingscentrum. (2021). Opgehaald van https://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/fruit.aspx

Voedingscentrum. (2021). Opgehaald van https://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/groente.aspx