Wat zijn superfoods?


Wil jij gezonder en bewuster leven? Dan kunnen superfoods een goede toevoeging aan je dieet zijn. Maar wat zijn superfoods eigenlijk? Wat zijn de voordelen? En hoe voeg je superfoods toe aan je dieet? Ik vertel het je allemaal in deze blog.


Superfoods zijn natuurlijke en gezonde voedingsmiddelen. Er zijn veel verschillende soorten superfoods. Je hebt zaden, bessen, granen, groenten en fruit die in de categorie superfood vallen. Sommige van deze ingrediënten zijn al eeuwenoud. Maar de afgelopen jaren zijn superfoods weer razend populair geworden.

En dat is niet gek. Superfoods zijn namelijk een bron van vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen. Een gevarieerde mix van superfoods kan dus een gezonde toevoeging aan je dagelijkse dieet zijn. En het is nog lekker ook!

Voorbeelden van superfoods

Superfoods komen in allerlei soorten en maten. Veel superfoods ken en eet je waarschijnlijk al. Wat dacht je bijvoorbeeld van boerenkool, knoflook en banaan? Allemaal super gezond en super lekker. Maar er zijn nog veel meer superfoods om te ontdekken. Dit zijn vijf van mijn favoriete ‘bijzondere’ superfoods:


Tarwegras

De meeste mensen eten al dagelijks tarwe. Maar wist je dat je de rauwe bladeren van de tarweplant ook kan eten? Dit tarwegras is volgens sommigen de ultieme superfood. Het is rijk aan vitamine A, B, C, E en K. Daarnaast zit tarwegras ook bordenvol met mineralen zoals ijzer en calcium.

Dankzij de hoge hoeveelheid bladgroen kan tarwegras bovendien de eetlust verminderen. Het is dan ook een populair ingrediënt bij mensen die willen afvallen.


Chlorella

Chlorella is een groene zoetwateralg die veel voorkomt in Zuidoost-Azië. Tegenwoordig wordt het over de hele wereld gedronken (vaak als poedervorm vermengd met water). Dat komt door de flinke lijst aan gezonde voedingstoffen die Chlorella in zich heeft. Zo bevat dit alg meer dan 20(!) verschillende vitaminen en mineralen, waaronder alle vitaminen in het B-complex. 


Acerola

Van Zuidoost-Azië vliegen we naar Brazilië. Daar vinden we de acerola, een bes die barst van de vitamine C. Dit superfood wordt ook wel eens de West-Indische kers of Barbadoskers genoemd. We vinden ‘m dus niet alleen in Brazilië. In een acerola zit maar liefst 34x zoveel vitamine C als in een sinaasappel. Nou is een acerola ook een heel stuk kleiner dan een sinaasappel, maar goed.


Groene thee extract

Moet ik deze nog verder uitleggen? Groene thee is gewoon super goed voor je. Dat snapten de Chinezen 5000 jaar geleden al. Zij maakten van groene thee zowat hun nationale drank. Een goede keuze, want het is één van de gezondste drankjes ter wereld. Je slaapt er lekkerder van, het werkt ontgiftend, versnelt de stofwisseling en versterkt de weerstand.


Siberische gingseng

Ten slotte maken we een uitstapje naar Rusland. Daar vinden we Siberische gingseng. Deze superfood kan je cholesterol verlagen, je weerstand verhogen, en je opname van zuurstof verbeteren. Maar Siberische ginseng wordt ook al 2000 jaar ingezet voor wel heel bijzondere doeleinden. Volgens sommigen kan dit fruit namelijk helpen je geheugen te verbeteren en stressbestendiger te worden. Dat zou lekker meegenomen zijn!


Voordelen van superfoods

Je merkt het al: er zij veel verschillende soorten superfoods. De exacte voordelen voor je gezondheid verschillen dan ook per soort. Betere huid, gezonder haar, een frisser gevoel, betere slaap en een betere vitaliteit horen allemaal bij de mogelijke voordelen.

Dat komt doordat in superfoods veel voedingsstoffen zitten. Denk aan vitaminen, mineralen, oliën, enzymen en andere voedingsstoffen. Sommige van deze voedingsstoffen komen amper voor in ons normale dieet.

Maar let op: de voordelen van superfoods verschillen per persoon. Je leefstijl, lichaamsbouw en de rest van je dieet hebben allemaal invloed op welke voordelen jij kan ervaren. Bovendien maakt het ook nog uit hoeveel superfoods je eet en hoeveel je varieert.


Gezonde toevoeging aan je dieet

Van alleen superfoods kan je niet leven. Superfoods zijn dan ook geen vervanging, maar een gezonde toevoeging aan je dieet. Het Voedingscentrum adviseert om gevarieerd te eten volgens de Schijf van Vijf. Dat is de belangrijkste manier om alle belangrijke voedingsstoffen binnen te krijgen.


Lekkere recepten met superfoods

Gelukkig is het heel makkelijk én lekker om superfoods toe te voegen aan je dieet. Er zijn veel recepten te vinden met superfoods. Wat dacht je van een heerlijk sapje met verschillende superfoods? Of een kleurrijke salade met verschillende noten, zaden en fruit? Je kan echt alle kanten op. The sky is the limit!


Probeer superfoods nu gratis met Mr.Juice

Ben jij niet zo’n keukenprins(es)? Of wil je gewoon op een simpele manier kennis maken met superfoods? Probeer dan nu gratis de Green Juice van Mr. Juice. Dit heerlijke sapje is gevuld met meer dan 30 gezonde ingrediënten. Inclusief alle superfoods die jij nodig hebt. Zo kan jij ontdekken of superfoods wat voor jou zijn.

Met de gratis Mr. Juice Green Juice try-out verpakking maak jij kennis met superfoods. Je betaalt alleen de verzendkosten van €1,-. Niet tevreden? Geld terug!

Check MrJuice.nl voor meer informatie.

 

Met gezonde groet,

Rik, oprichter Mr.Juice